LifestyleMode

Armani doet bont in de ban

armani kantoor

Giorgio Armani heeft onlangs aangekondigd dat het bedrijf stopt met het verkopen van bont. Dit is een grote stap vooruit in het streven van Armani om een ​​meer duurzame en humane mode-industrie te creëren.


Geen bont meer in kleding van Armani

De Italiaanse mode-ontwerper heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om zijn bedrijf duurzamer te maken. Eerder dit jaar heeft Armani bijvoorbeeld aangekondigd dat het zijn kledinglijn met 50% zou verduurzamen tegen de start van 2025. In het verklaren van de beslissing om bontproducten te elimineren, heeft Armani aangegeven dat het bedrijf heeft besloten om de dierenrechten te respecteren en dierenwelzijn te versterken. Dit na gesprekken met onder andere Fur Free Alliance.

De Italiaanse mode-ontwerper heeft ook verklaard dat het de beslissing heeft genomen om bontproducten te elimineren om de lange-termijn duurzaamheid van zijn bedrijf te verbeteren. Armani heeft aangekondigd dat het bedrijf vanaf nu geen producten meer zal verkopen die zijn gemaakt van bont. Dit betekent dat alle kleding, schoenen, accessoires en andere producten gemaakt van bont niet langer verkrijgbaar zijn in de winkels van Armani.

Hoewel de beslissing om bontproducten te elimineren een grote stap vooruit is in de duurzame mode-industrie, zijn er nog steeds veel andere onderwerpen waar Armani aan moet werken om zijn bedrijf duurzamer te maken.

Armani heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat het bedrijf zich zal verdiepen in het verminderen van de milieu-impact van zijn productieprocessen. Dit betekent dat de Italiaanse mode-ontwerper zal investeren in duurzamere stoffen, zoals biologisch katoen en andere materiaal dat minder schadelijk is voor het milieu.

Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het zal investeren in verantwoordelijke toeleveringsketens. Dit betekent dat Armani zal werken aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de fabrieken die het bedrijf gebruikt voor de productie van zijn kleding. Dit is belangrijk om te zorgen voor een veilige en goede werkomgeving voor de mensen die betrokken zijn bij het maken van de kleding van Armani.

Giorgio Armani heeft met de beslissing om bontproducten te elimineren een duidelijke boodschap gestuurd. Het bedrijf heeft aangegeven dat het heeft besloten om te werken aan het verbeteren van de duurzaamheid van de mode-industrie.

Hoewel er nog veel werk te doen is om de mode-industrie duurzamer te maken, is dit een grote stap vooruit. Armani heeft aangetoond dat het bedrijf een leider is in de duurzame mode-industrie en dat het bedrijf bereid is om de veranderingen aan te gaan die nodig zijn om de mode-industrie duurzamer te maken.te en meest prestigieuze modeweek ter wereld, waar topontwerpers hun collecties presenteren.

Gerelateerde posts
EntertainmentLifestyleTech

Threads beschikbaar in Nederland en zorgen bij X om nieuwe concurrent

LifestyleSparen & Investeren

Spaartips: manieren om je spaardoelen eens wel te behalen

DuurzaamheidLifestyleMode

Hoe onze generatie bijdraagt aan duurzaamheid en arbeidsrechten

EntertainmentLifestyleZelfontwikkeling

Tien inspirerende podcasts gericht op mentaal welzijn

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *