LifestyleSparen & Investeren

Zo bespaar je in de supermarkt

albert heijn kaasafdeling

Het besteden van geld aan boodschappen uit de supermarkt is een van de meest voorname kosten die we maken. Het lijkt misschien moeilijk om op je boodschappen te besparen, maar er zijn veel manieren waarop je geld kunt besparen zonder dat je je levensstijl hoeft aan te passen. Zeker in de huidige tijd met een hoge inflatie is het belangrijk hier goed op te letten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je slim kan besparen op je boodschappen uit de supermarkt.

Ja het is niet het leukste om te doen, maar plan je boodschappen!

Ten eerste is het belangrijk om je boodschappen vooraf te plannen. Door vooraf je boodschappenlijstje te maken, weet je precies wat je nodig hebt en wat je niet nodig hebt. Dit helpt je om impulsaankopen te voorkomen waar je later spijt van krijgt. Het is ook belangrijk om de aanbiedingen in de supermarkt in de gaten te houden, zoals kortingen en speciale aanbiedingen. Soms kun je door middel van het gebruik van vouchers en kortingscodes nog meer korting krijgen.

Ga voor seizoensproducten

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor het kopen van voedsel dat in het seizoen is. Producten die in het seizoen zijn, zijn vaak goedkoper omdat er meer vraag naar is en deze niet geïmporteerd hoeft te worden. Bovendien zijn deze producten vaak van betere kwaliteit, omdat ze verser zijn. Ook nog eens gezonder en duurzamer dus!

Koop in bulk

Het is ook een goed idee om te kiezen voor het kopen van grote hoeveelheden voedsel. Veel supermarkten bieden aanbiedingen waarbij je als je grote hoeveelheden koopt, je een korting krijgt. Ook is het verstandig om te kiezen voor het kopen van voedsel dat langer meegaat, zoals rijst, bonen en pasta. Je kunt ook kiezen voor het kopen van voedsel in bulk voor nog meer besparing.

Ga voor specifieke producten

We raden je aan om eten te kopen dat goedkoop is, maar nog steeds gezond is. Er zijn veel voedingsmiddelen die goedkoop zijn, maar die nog steeds gezond zijn, zoals volkoren brood, groenten, fruit, havermout en bonen. Kies voor voedingsmiddelen die je het meeste voedingswaarde geven voor het geld dat je uitgeeft. Ook kan je fruit en groente uit de diepvries halen. Deze zijn vaak goedkoper en in veel gevallen ook nog eens gezonder!

Eet je restjes nu eens wel op

Het is een goed idee om het eten wat je al in huis hebt eens op te maken. Als je eten eet wat je al in huis hebt, voorkom je dat je eten verspilt en je hebt hier natuurlijk al voor betaald. Voordat je naar de supermarkt gaat, is het ook verstandig om te kijken wat je al in huis hebt, zo voorkom je dat je dubbele producten koopt.

Let goed op de prijs per hoeveelheid – Krimpflatie(!)

Voor vlees, groente en fruit is het goed om de prijs per kilo in de gaten te houden. Zo kan je een eerlijke vergelijking maken van de prijs die je daadwerkelijk betaald. Zeker met de huidige crisis zie je dat steeds meer merken hun verpakkingen kleiner maken. Daardoor lijkt het in eerste instantie dat je hetzelfde betaald, maar in werkelijk betaal je dezelfde prijs voor een mindere hoeveelheid.

 

Kortom, er zijn veel manieren waarop je slim kan besparen op je boodschappen uit de supermarkt. Door vooraf je boodschappenlijstje te maken, de aanbiedingen in de gaten te houden, te kiezen voor het kopen van voedsel dat in het seizoen is, te kiezen voor het kopen van grote hoeveelheden voedsel, te kiezen voor het kopen van goedkope, gezonde voedingsmiddelen, te kiezen voor het kopen van voedsel dat je al in huis hebt en te kiezen voor het kopen van huismerk producten, kun je slim geld besparen op je boodschappen uit de supermarkt.

Gerelateerde posts
EntertainmentLifestyleTech

Threads beschikbaar in Nederland en zorgen bij X om nieuwe concurrent

LifestyleSparen & Investeren

Spaartips: manieren om je spaardoelen eens wel te behalen

DuurzaamheidLifestyleMode

Hoe onze generatie bijdraagt aan duurzaamheid en arbeidsrechten

EntertainmentLifestyleZelfontwikkeling

Tien inspirerende podcasts gericht op mentaal welzijn

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *