Entertainment

De leukste Nederlandse feelgood films aller tijden

Het is altijd leuk om een feelgood film te kijken; vooral als het een Nederlandse film is. Nederlandse feelgood films zijn niet alleen leuk om te kijken, maar ze brengen ook warmte en vreugde in je huis. Of je nu een liefhebber bent van romantiek, komedie of avontuur, er is altijd iets voor iedereen te vinden.

Nederlandse Feelgood Films: Een lijst met de 10 beste

Om je op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de 10 beste Nederlandse feelgood films.

Het Meisje met het Rode Haar (2002)

Het meisje met het rode haar is een romantische komedie geregisseerd door Ben Sombogaart. Het verhaal gaat over de gescheiden ouders van een jonge vrouw die haar moeder opzoekt. Het meisje voelt zich niet begrepen door haar vader en begint een reis om haar moeder te vinden. De film is vrolijk, grappig en romantisch, en het verhaal laat zien hoe belangrijk familiebanden zijn.

Alles is Liefde (2007)

Alles is liefde is een grappige en romantische komedie geregisseerd door Joram Lürsen. De film volgt drie koppels die allemaal op verschillende manieren een liefdesverhaal beleven. Van jonge verliefdheid tot midden-in-het-leven liefde, deze film heeft alles. De film is hilarisch, speelt met de clichés van de romantische komedie en laat zien hoe mooi liefde kan zijn.

All Stars (1997)

All Stars is een komische avonturenfilm geregisseerd door Martin Koolhoven. De film volgt een groep van vier jongens die een band oprichten. Samen met hun vriendinnetjes beleven ze een zomer vol avonturen en maken ze hun dromen waar. De film is vol met humor, avontuur en muziek en laat zien dat dromen uitkomen als je er hard genoeg voor werkt.

TBS (2009)

TBS is een komische drama geregisseerd door Pieter Kuijpers. De film volgt een gevangene die een jaar in een gesloten psychiatrische inrichting moet verblijven. Tijdens zijn verblijf leert hij veel over zichzelf, het leven en de mensen om hem heen. De film is grappig, maar ook serieus, en laat zien dat mensen kunnen veranderen als ze echt willen.

Alles Is Familie (2012)

Alles is familie is een drama geregisseerd door Joram Lürsen. De film volgt een familie die geconfronteerd wordt met een ernstige ziekte. Het verhaal gaat over het belang van familiebanden en hoe mensen elkaar kunnen helpen bij moeilijke situaties. De film is emotioneel, maar ook grappig en laat zien dat je nooit alleen bent als je familie hebt.

Manke Nelis (2003)

Manke Nelis is een komische avonturenfilm geregisseerd door Jean van de Velde. De film volgt een jonge boerenzoon die samen met zijn vrienden op zoek gaat naar het verloren schatkistje van zijn vader. De film is vol met avontuur, humor en magie, en laat zien dat er meer is aan het leven dan alleen het boerenbestaan.

Kees de Jongen (1982)

Kees de Jongen is een film geregisseerd door Bert Haanstra. De film volgt een jongen die samen met zijn vrienden op zoek gaat naar het verloren schip van Kees de Jongen. De film is een avontuur vol magie, humor en vriendschap, en laat zien dat je je dromen kunt verwezenlijken als je er hard genoeg voor werkt.

Kruimeltje (1999)

Kruimeltje is een komedie geregisseerd door Maria Peters. De film gaat over een arme jongen dat verliefd wordt op een rijk meisje. De film is romantisch, grappig en ontroerend, en laat zien hoe mooi de liefde kan zijn.

Soof (2013)

Soof is een komedie geregisseerd door Antoinette Beumer. De film volgt een moeder die worstelt met het evenwicht tussen haar werk en gezin. De film is grappig, maar ook ontroerend, en laat zien hoe moeilijk het is om het leven in evenwicht te houden.

Al deze films zijn heerlijke feelgood films met een Nederlandse twist. Of je nu van romantiek, komedie of avontuur houdt, er is voor ieder wat wils. Dus als je een leuke film zoekt, neem dan een van deze films, kruip op de bank en geniet!

Gerelateerde posts
EntertainmentLifestyleTech

Threads beschikbaar in Nederland en zorgen bij X om nieuwe concurrent

EntertainmentLifestyleZelfontwikkeling

Tien inspirerende podcasts gericht op mentaal welzijn

EntertainmentLifestyle

Tom Holland straalt van geluk sinds hij gestopt is met drinken

EntertainmentLifestyle

We hebben meer diversiteit in de media nodig

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *