LifestyleMode

Dé streetwear merken en winkels van nu

Streetwear in Nederland is booming. De mode industrie heeft een grote invloed gehad op het Nederlandse straatbeeld. Met de opkomst van de hip-hop en urban culture is streetwear een steeds populairdere stijl geworden en allang niet meer voor een kleine doelgroep. Streetwear merken als La Fam, Patta, Ampère, Daily Paper, Arte Antwerp, The New Originals, Wood Wood, Baskèts, Bonne Amsterdam, Maha, Arte Antwerp en New Amsterdam Surf Association hebben het straatbeeld sterk beïnvloed en gebruiken hun designs als een krachtig statement. 

La Fam

La Fam is een streetwear merk dat staat voor authenticiteit en unieke designs. Het merk heeft zich gespecialiseerd in klassieke en moderne stijlen met een urban twist. Het is een jong, dynamisch merk met een voorliefde voor kleurrijke prints en designs. La Fam maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals katoen en leer en hun producten zijn geïnspireerd door de streetwear cultuur. Hun collecties bevatten onder andere T-shirts, hoodies, jassen, jeans en accessoires. Meer informatie is te vinden op hun website: https://www.lafam.nl/

Patta

Patta is een Nederlands streetwear merk dat bekend staat om zijn innovatieve designs. Hun collecties zijn geïnspireerd op de stijl van de jaren ‘90. Ze maken gebruik van hoogwaardige materialen en kleuren en hun designs staan bekend om hun minimalistische stijl. Hun collecties bestaan uit onder andere T-shirts, sweaters, hoodies, jassen, broeken en accessoires. Het merk heeft een grote fanbase opgebouwd, met name door hun samenwerkingen met grote merken zoals Nike en Adidas. Patta wordt ook wel gezien als dè grondlegger van streetwear cultuur in Nederland. Check hun website: https://www.patta.nl/.

patta nikes

Ampère

Ampère is een streetwear merk dat gevestigd is in Amsterdam. Het merk staat bekend om zijn innovatieve designs en hoogwaardige materialen. Ze maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals katoen en leer en hun designs staan bekend om hun minimalistische stijl. Hun collecties bestaan onder andere uit T-shirts, sweaters, hoodies, jassen, broeken en accessoires. Ampère is een favoriet onder jongeren en staat bekend om hun unieke, kleurrijke designs. Meer informatie is te vinden op hun website: https://ampere.nl/.

Daily Paper

Daily Paper is een Nederlands fashion brand dat staat voor authenticiteit en kwaliteit. Het merk heeft een grote fanbase opgebouwd door hun samenwerkingen met grote merken zoals Nike en Adidas. Daily Paper maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals katoen en leer en hun designs staan bekend om hun kleurrijke prints en innovatieve stijlen. Ze maken gebruik van een mix van klassieke en moderne stijlen en hun collecties bestaan onder andere uit T-shirts, sweaters, hoodies, jassen, broeken en accessoires. Ook internationaal boekt het merk grote successen. Zo heeft het afgelopen jaar een Flagship store in New York mogen openen. Hun website: https://www.dailypaperclothing.com/.

Arte Antwerp

Arte Antwerp is een streetwear merk dat staat voor authenticiteit en kwaliteit. Arte Antwerp maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals katoen en hun designs staan bekend om hun kleurrijke prints en innovatieve stijlen. Toch hebben ze daarnaast ook een grote hoeveelheid kleding met een meer basic look waar bijvoorbeeld alleen een logo op staat. Ze maken gebruik van een mix van klassieke en moderne stijlen en hun collecties bestaan onder andere uit T-shirts, sweaters, hoodies, jassen, broeken en accessoires. Meer informatie is te vinden op hun website: https://arte-antwerp.com/.

The New Originals

The New Originals is een Nederlands streetwear merk dat staat voor authenticiteit en vakmanschap. Het merk heeft zich gespecialiseerd in klassieke en moderne stijlen met een urban twist. Het merk met de bekende 9-dot logo is niet meer weg te denken uit het modebeeld en is al vele jaren een boegbeeld voor Nederlands streetwear. Meer informatie is te vinden op hun website: https://www.theneworiginals.com/.

Wood Wood

Wood Wood is een streetwear merk uit Denemarken dat staat voor authenticiteit en kwaliteit. Ze maken gebruik van een mix van klassieke en moderne stijlen en hun collecties bestaan onder andere uit T-shirts, sweaters, hoodies, jassen, broeken en accessoires. Scandinavisch design staat ook wel bekend om de cleane look die het meegeeft aan de collecties. Dat is bij Wood Wood ook zeker niet minder waar! https://www.woodwood.dk/

Baskèts

Baskèts ken je misschien al als winkel waar allerlei verschillende merken worden verkocht. Maar naast dat ze winkels hebben profileert het merk zich ook steeds meer als modemerk. Afkomstig uit Amsterdam waar ze een prachtige winkel hebben zitten weten ze precies de juiste noot te raken tussen prachtige ontwerpen en kwalitatieve kleding. https://www.baskets.nl/

Bonne Amsterdam

Bonne Amsterdam, ook wel bekend als Bonne Suits, is een Nederlands streetwear merk dat groot is geworden door de super bekende pakken die ze maken. Niet de traditionele pakken die je waarschijnlijk wel kent, maar pakken gericht op een alternatieve look en te gebruiken voor allerlei gelegenheden of om dagelijks te dragen. Een prachtig origineel merk waar we zelf erg fan van zijn: https://bonneamsterdam.com/.

Maha

Maha is een winkel gericht op vrouwen welke zich op het snijvlak van streetwear en high-fashion profileert. Zo verkopen ze merken als Nike, maar ook duurdere merken. Veel van de bovenstaande merken liggen ook in hun prachtige winkel of zijn verkrijgbaar in hun webshop. Maha is niet meer weg te denken uit de streatwear wereld.  https://www.mahastore

Gerelateerde posts
EntertainmentLifestyleTech

Threads beschikbaar in Nederland en zorgen bij X om nieuwe concurrent

LifestyleSparen & Investeren

Spaartips: manieren om je spaardoelen eens wel te behalen

DuurzaamheidLifestyleMode

Hoe onze generatie bijdraagt aan duurzaamheid en arbeidsrechten

EntertainmentLifestyleZelfontwikkeling

Tien inspirerende podcasts gericht op mentaal welzijn

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *