InclusieLiefdeSamenlevingZelfontwikkeling

De enige single in je vriendengroep. Wat nu?

single man

Er zijn vele redenen waarom iemand single kan zijn. Of het nu een keuze is, toeval, of het feit dat uitgaan moeilijk is en we soms gewoon blij zijn met hoe we zijn. Ik heb echt vrede en vrijheid gevonden in het single zijn. En hoewel ik er erg van geniet, wil ik ook wel eens een relatie. Maar het is belangrijk om te genieten van waar je bent, hoe dan ook. Maar de enige single zijn in een vriendengroep kan een uitdaging zijn.

Of het nu gaat om een groeps-sms, een etentje met je groep of een echte reis, omgaan met de eenzame single kan een uitdaging zijn. Je kunt je soms buiten de groep of het gesprek gehouden voelen. Er zijn zeker enkele dingen die je kunt doen om ermee om te gaan dat je de enige single vriend bent, zodat je je minder geïsoleerd voelt.

In alle eerlijkheid, dit is ook een tweerichtingsverkeer. Er zijn getrouwde vrienden van me geweest waar de vriendschappen gewoon afnamen. En anderen die opbloeiden, zelfs nadat hun leven veranderde. Ik denk dat je alles met een korreltje zout moet nemen. Sommige mensen zijn betere vrienden dan anderen, en soms zullen grote levensveranderingen hen beïnvloeden. Punt uit. Maar alles wat je kunt doen is je eigen acties en gedachtenkader controleren. En dit zijn enkele dingen die ik kan doen om me meer opgenomen en gesterkt te voelen door mijn single-zijn.

Maak het beste van je vrije tijd

Iedereen heeft het druk met kinderen, huwelijken, voetbaltraining, wat dan ook. Maar weet je wat jij hebt dat zij zeker niet hebben? Tijd. En heel veel. Dus geniet ervan. Als je niet het beste maakt van je vrijheid en deze tijd in je leven, zul je terugkijken (zelfs als je de ware vindt) en spijt hebben dat je het verspild hebt door je zorgen te maken, te mokken of je buitengesloten te voelen. Omarm wat je hebt en dat is veel vrije tijd. Mensen doen daar een moord voor, geniet ervan!

Heb een agenda

Ik merk dat als ik met getrouwde mensen ben, of met ouders, ze de neiging hebben meteen te praten over wat ze gemeen hebben. Het is een soort menselijke natuur, toch? Waardoor het gesprek meteen over hun kinderen gaat, hun huwelijk, wat dan ook. Het is te verwachten, daar kan ik niet kwaad om zijn! Maar als je de enige vrijgezel aan tafel bent, kun je je geïsoleerd voelen en geen deel van het gesprek. Schaam je vrienden dat ze niet aan jouw gevoelens denken, maar schaam je ook voor het feit dat je je niet uitspreekt en een gesprek begint waar JIJ van kunt genieten.

Hoe doe je dit? Om deze scenario’s te vermijden, bereid ik me graag voor met een soort agenda. Dat kan zo simpel zijn als jezelf eraan herinneren dat je, voordat je naar een bijeenkomst of een groepsreis gaat, een paar dingen weet die jij en je vrienden gemeen hebben en waarover je kunt praten. Ik weet dat het gek klinkt, maar we hebben de neiging om de makkelijkste weg te kiezen. De weg van de minste weerstand, toch? Door een paar onderwerpen in gedachten te hebben waarover jij en je vrienden kunnen praten, kun jij het gesprek op gang brengen. Je kunt de controle houden over het gesprek en waar het heen gaat.

Het is goed om grenzen te stellen

Hebben we niet allemaal de “je hebt geluk dat je single bent, mijn man is soms zo vervelend” onzin gehoord. Het gebeurt de hele tijd. Een soort van “ben je niet blij dat je niet in mijn schoenen staat, dus laat me je alles vertellen”. Stel verdomme een grens. Want terwijl zij denken dat je het leven leeft, kan je ook verlangen om gekoppeld te worden, wat je mag verlangen. Dus al hun grieven dumpen op iets wat jij wenst is gewoon onbeleefd. En als ze dat niet kunnen respecteren, ga dan verder.

Laat de getrouwde mensen tegen elkaar bitchen, terwijl wij vrijgezellen ook tegen elkaar kunnen bitchen. Want sorry, ik ga ook niet in op vragen die een beetje klinken als “vertel me over je dating horrorverhalen”, gewoon om hen te vermaken omdat hun huwelijk geen horrorshow is. Dat is mijn grens. Ellende houdt van gezelschap, maar we zijn niet hetzelfde gezelschap omdat we twee heel verschillende levens leiden.

Vergelijk jezelf niet

Ha, makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Maar het is zeker een spier die je kunt trainen. En ik vind een paar dingen die daarbij helpen. Het is belangrijk op te merken wat je triggers zijn waardoor je in een spiraal terechtkomt en jezelf gaat vergelijken. Soms zijn dat dingen die je op Instagram ziet, of gesprekken, of situaties waarin je terecht komt. Stel er grenzen aan. Als het social media content is, mute of unfollow. Ik kan je niet genoeg vertellen hoe belangrijk het is om je hier op je mentale gezondheid te richten. Dit geldt voor alles waarmee je jezelf vergelijkt. En als het gaat om gesprekken of sociale situaties, stel dan een grens en wees eerlijk. Zeg tegen een vriend “hé, vind je het erg als we van onderwerp veranderen” of stel een nieuwe plek of uitje voor waarvan je weet dat je je er beter bij voelt.

Word een geweldig derde wiel

Oké, het derde wiel aan de wagen zijn kan heel vervelend zijn. Maar het is waarschijnlijk omdat je bestie ook een beetje zuigt. Het is waar. Het is onbeleefd om te weten dat er een derde wiel rondhangt en dat je geen moeite doet om mensen op hun gemak te stellen. Ik denk dat dat een algemeen bewustzijn is dat mensen moeten weten. Wees niet de vriend die je derde wiel buiten gesprekken laat, of praat over inside jokes en de hele tijd aanstellerig doet. Wees zelfbewust. Maar jij als vrijgezel kunt ook een beter derde wiel worden.

Doe moeite om je vriendschap met de partner van je vriend te laten groeien. Maak een groeps-sms zodat je je deel voelt van de groep en kweek samen je EIGEN grapjes. Ik stel voor om echtgenoten niet apart te sms’en, tenzij het over een specifiek onderwerp gaat. Ik denk dat dit een beetje ongepast is, tenzij in bepaalde gevallen. Natuurlijk, als vriendschappen groeien, kun je ze aanpassen. Maar als je niet close bent met hun significante andere, begin dan met een groepssms om je vriendschap te laten groeien.

Don’t Settle

Het kan verleidelijk zijn om genoegen te nemen met een relatie omdat je niet meer de enige single vriend wilt zijn. Maar doe dat niet. Het enige wat je wint bij het verliezen van je single zijn als je je settelt, is ellende. Dat is het niet waard. En als je vrienden je proberen te vertellen dat je “te kieskeurig” bent, vraag ze dan of dat betekent dat ze niet kieskeurig genoeg waren met hun partner? Het is zo’n bizarre opmerking. Ik heb normen. En dat is oké. Geef het toe. Daten is nu ook heel anders dan jaren geleden, toen je oude school- en studievrienden met hun huidige partners uitgingen. Ze zullen het nooit begrijpen, en dat is oké. En daarom streven we ernaar om ook single vrienden te hebben!

Laat je single vriendengroep groeien

Hoewel het succesvol en niet ellendig kan zijn om de enige single vriend in je vriendengroep te zijn (geloof me, ik doe het, mijn vrienden zijn geweldig!) is het ook belangrijk om je single vriendengroep te laten groeien. Een groep vrouwen hebben die in deze nieuwe tijd het daten snapt is super belangrijk. En ik snap het, nieuwe vrienden maken is moeilijk. Maar hier zijn een paar tips om je netwerk te laten groeien en nieuwe vrienden te maken als je volwassen bent.

Lees niet te veel in sociale media

Het kan gemakkelijk zijn om conclusies te trekken over het feit dat je niet wordt uitgenodigd als je ziet dat je vrienden bij elkaar komen. Dit is nog een reden waarom je misschien je vrienden op social moet dempen. Het is prima, het is jouw geheimpje. Maar ik heb het gevoel dat we ons buitengesloten voelen als we dingen op sociale media zien waarvoor we niet zijn uitgenodigd. Toch komt het nooit bij ons op als we aan de andere kant ons sociale uitje delen terwijl we niet al onze vrienden hebben uitgenodigd. Het is een kleinigheid om je zorgen over te maken. Tenzij je voortdurend merkt dat je buitengesloten en niet meer opgenomen wordt als vriend, dan is er een probleem. Misschien is het iets om aan te pakken, of misschien wordt de vriendschap minder.

Weet gewoon dat mensen samenkomen zonder jou. En daarom is het belangrijk om je eigen single vrienden te hebben, je eigen hobby’s en pleziertjes, en te weten dat je vrienden soms met hun koppels willen optrekken. Dat is gewoon het leven.

Gerelateerde posts
DuurzaamheidSamenleving

Europa's afhankelijk van Russisch gas nog altijd van toepassing

InclusieSamenleving

De betekenis en evolutie van 'Woke': van bewustzijn tot verdeeldheid

DuurzaamheidSamenleving

De grootste goede doelen in Nederland en de rest van de wereld

DuurzaamheidSamenleving

Jurriën roept scholen op om duurzamer te worden

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *