LifestyleSparen & Investeren

Hoe kun je beginnen met investeren als jongere?

investeren

Veel jongeren denken dat investeren alleen is weggelegd voor oudere, vermogende mensen. Maar niets is minder waar! Ook als jongere kun je beginnen met investeren en op deze manier werken aan je financiële toekomst. In dit artikel bespreken we hoe je als jongere kunt beginnen met investeren.

Deze daling lijkt te maken te hebben met de nieuwste cijfers over de werkgelegenheid in Amerika. In januari werden er slechts 49.000 nieuwe banen gecreëerd, terwijl de verwachtingen veel hoger lagen. Dit nieuws heeft geleid tot een vertraging van de economische groei en een daling van de aandelenmarkten. Ook bitcoin ondervindt hier de gevolgen van.

Leer de basisbeginselen van investeren

Voordat je begint met investeren is het belangrijk om de basisbeginselen te begrijpen. Lees boeken, artikelen en volg cursussen om kennis op te doen over investeren. Zo kun je bijvoorbeeld leren over verschillende beleggingsinstrumenten en hun risico’s en rendementen.

 

Bepaal je beleggingsdoelstellingen

Bepaal wat je wilt bereiken met investeren. Wil je bijvoorbeeld geld sparen voor een huis, je pensioen, of wil je gewoon meer rendement halen uit je spaargeld? Door je beleggingsdoelstellingen te bepalen, kun je gerichter beleggen en weet je beter waar je op moet letten.

 

Creëer een budget

Voordat je gaat investeren is het belangrijk om een budget te creëren. Bepaal hoeveel geld je maandelijks kunt missen om te beleggen, zonder dat dit ten koste gaat van je vaste lasten. Het is belangrijk om alleen geld te beleggen dat je kunt missen.

 

Kies de juiste beleggingsinstrumenten

Er zijn verschillende beleggingsinstrumenten waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld aandelen, obligaties of indexfondsen kopen. Het is belangrijk om te bepalen welk beleggingsinstrument past bij jouw beleggingsdoelstellingen en risicoprofiel.

 

Begin klein en spreid je investeringen

Als beginnende belegger is het verstandig om klein te beginnen en je investeringen te spreiden. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het investeren van €50 per maand. Op deze manier bouw je langzaam maar zeker een beleggingsportefeuille op en voorkom je dat je al je geld in één beleggingsinstrument steekt.

 

Houd je beleggingsportefeuille regelmatig in de gaten

Het is belangrijk om je beleggingsportefeuille regelmatig in de gaten te houden. Zo kun je bijvoorbeeld elk kwartaal kijken hoe je beleggingen presteren en of het nog steeds past bij je beleggingsdoelstellingen en risicoprofiel. Op deze manier kun je tijdig bijsturen als dat nodig is.

Investeringen zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde financiële toekomst. Ook als jongere kun je beginnen met investeren en op deze manier werken aan je financiële doelstellingen. Door de basisbeginselen te begrijpen, je beleggingsdoelstellingen te bepalen, een budget te creëren, de juiste beleggingsinstrumenten te kiezen, klein te beginnen en je beleggingsportefeuille regelmatig in de gaten te houden.

Gerelateerde posts
EntertainmentLifestyleTech

Threads beschikbaar in Nederland en zorgen bij X om nieuwe concurrent

LifestyleSparen & Investeren

Spaartips: manieren om je spaardoelen eens wel te behalen

DuurzaamheidLifestyleMode

Hoe onze generatie bijdraagt aan duurzaamheid en arbeidsrechten

EntertainmentLifestyleZelfontwikkeling

Tien inspirerende podcasts gericht op mentaal welzijn

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *