EntertainmentLifestyle

Dit zijn de meest bekeken Disney films aller tijden

disney mickey mouse

Disney films zijn liefdevolle verhalen die worden bekeken door generaties van kinderen en volwassenen. Uit cijfers blijkt dat de meest bekeken Disney films ooit een grote verscheidenheid aan genres en decennia bestrijken. Daarom hebben we de 10 best bekeken films op een rijtje gezet.

Hieronder volgt een lijst met de top 10 meest bekeken Disney films aller tijden.

  1. Toy Story 3 (2010)

Deze Pixar animatiefilm is de meest bekeken Disney film ooit met een totale wereldwijde box office-inkomsten van $1,067 miljard. De film volgt het verhaal van Woody, Buzz en de rest van de toys die worden geconfronteerd met een moeilijke vraag – wat te doen wanneer hun kinderen groot worden?

toy story figuren op grond
  1. The Lion King (1994)

Deze Disney klassieker heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $968 miljoen. De film vertelt het verhaal van Simba, de jonge leeuw die moet leren om te groeien in de wildernis en zijn rol als koning te vervullen.

  1. Frozen (2013)

Met een wereldwijde box office-inkomsten van $1,276 miljard, is Frozen de koningin van de moderne Disney films. Deze film volgt het verhaal van Anna en Elsa, twee zussen die samen een avontuur beleven om het koninkrijk te redden.

  1. The Avengers (2012)

Deze Marvel-film heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $1,519 miljard. De film volgt het verhaal van een team van superhelden die samenwerken om de wereld te redden van de gevaren die ze tegenkomen.

  1. Star Wars: The Force Awakens (2015)

Met een wereldwijde box office-inkomsten van $2,068 miljard is Star Wars: The Force Awakens de meest bekeken Disney film van de laatste jaren. De film volgt het verhaal van Rey en Finn, twee personages die op zoek gaan naar Luke Skywalker om de kracht van de Force te helpen herstellen.

  1. Beauty and the Beast (1991)

Deze klassieke Disney film heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $425 miljoen. De film volgt het verhaal van Belle die haar vader bevrijdt uit de klauwen van een beest door haar liefde voor hem te tonen.

  1. Finding Nemo (2003)

Deze Pixar animatiefilm heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $940 miljoen. De film volgt het verhaal van Marlin, een vissenpaar dat op zoek is naar hun verloren zoon.

  1. The Incredibles (2004)

Deze Pixar animatiefilm heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $631 miljoen. De film volgt het verhaal van een superheldenfamilie die samenwerken om een ​​bovennatuurlijke dreiging te bestrijden.

  1. Zootopia (2016)

Deze animatiefilm heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $1,023 miljard. De film volgt het verhaal van Judy Hopps, een politie-eeuw die samenwerkt met een misdaadonderzoeker om een ​​geheim te onthullen dat de toekomst van de stad Zootopia in gevaar brengt.

  1. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)

Deze avontuurlijke Disney film heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $1,066 miljard. De film volgt het verhaal van Jack Sparrow en zijn bemanning die worden geconfronteerd met het kwaad dat de kist van de overleden man beheerst.

Gerelateerde posts
LifestyleTechZelfontwikkeling

Zelfontwikkeling in het digitale tijdperk

DuurzaamheidLifestyleSamenleving

Gen-Z als pioniers voor sociale verandering

DuurzaamheidLifestyle

Groen leven in de stad: duurzaamheidstips voor de generatie van nu

LifestyleZelfontwikkeling

Omgaan met scheefgroei in de vriendengroep: Tips en advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *