EntertainmentLifestyle

Dit zijn de best bekeken Disney films aller tijden

disney mickey mouse

Disney films zijn liefdevolle verhalen die worden bekeken door generaties van kinderen en volwassenen. Uit cijfers blijkt dat de meest bekeken Disney films ooit een grote verscheidenheid aan genres en decennia bestrijken. Daarom hebben we de 10 best bekeken films op een rijtje gezet.

Hieronder volgt een lijst met de top 10 meest bekeken Disney films aller tijden.

 1. Toy Story 3 (2010)

Deze Pixar animatiefilm is de meest bekeken Disney film ooit met een totale wereldwijde box office-inkomsten van $1,067 miljard. De film volgt het verhaal van Woody, Buzz en de rest van de toys die worden geconfronteerd met een moeilijke vraag – wat te doen wanneer hun kinderen groot worden?

toy story figuren op grond
 1. The Lion King (1994)

Deze Disney klassieker heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $968 miljoen. De film vertelt het verhaal van Simba, de jonge leeuw die moet leren om te groeien in de wildernis en zijn rol als koning te vervullen.

 1. Frozen (2013)

Met een wereldwijde box office-inkomsten van $1,276 miljard, is Frozen de koningin van de moderne Disney films. Deze film volgt het verhaal van Anna en Elsa, twee zussen die samen een avontuur beleven om het koninkrijk te redden.

 1. The Avengers (2012)

Deze Marvel-film heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $1,519 miljard. De film volgt het verhaal van een team van superhelden die samenwerken om de wereld te redden van de gevaren die ze tegenkomen.

 1. Star Wars: The Force Awakens (2015)

Met een wereldwijde box office-inkomsten van $2,068 miljard is Star Wars: The Force Awakens de meest bekeken Disney film van de laatste jaren. De film volgt het verhaal van Rey en Finn, twee personages die op zoek gaan naar Luke Skywalker om de kracht van de Force te helpen herstellen.

 1. Beauty and the Beast (1991)

Deze klassieke Disney film heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $425 miljoen. De film volgt het verhaal van Belle die haar vader bevrijdt uit de klauwen van een beest door haar liefde voor hem te tonen.

 1. Finding Nemo (2003)

Deze Pixar animatiefilm heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $940 miljoen. De film volgt het verhaal van Marlin, een vissenpaar dat op zoek is naar hun verloren zoon.

 1. The Incredibles (2004)

Deze Pixar animatiefilm heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $631 miljoen. De film volgt het verhaal van een superheldenfamilie die samenwerken om een ​​bovennatuurlijke dreiging te bestrijden.

 1. Zootopia (2016)

Deze animatiefilm heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $1,023 miljard. De film volgt het verhaal van Judy Hopps, een politie-eeuw die samenwerkt met een misdaadonderzoeker om een ​​geheim te onthullen dat de toekomst van de stad Zootopia in gevaar brengt.

 1. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)

Deze avontuurlijke Disney film heeft een wereldwijde box office-inkomsten van $1,066 miljard. De film volgt het verhaal van Jack Sparrow en zijn bemanning die worden geconfronteerd met het kwaad dat de kist van de overleden man beheerst.

Best bekeken Disney films van de afgelopen tien jaar

De best bekeken Disney-films in de afgelopen tien jaar zijn onder andere:

 1. Frozen (2013) – De film “Frozen” is een van de grootste hits van Disney in de afgelopen jaren. Met het betoverende verhaal van de zussen Elsa en Anna, evenals de iconische song “Let It Go,” heeft deze film wereldwijd miljarden dollars verdiend en een fenomeen gecreëerd.

 2. Frozen II (2019) – Het vervolg op “Frozen,” “Frozen II,” was ook een enorm succes. Het bracht de geliefde personages terug in een nieuw avontuur met nog meer magische muziek en een dieper verhaal.

 3. The Lion King (2019) – De live-action remake van “The Lion King” uit 2019, hoewel technisch gezien geen animatiefilm, werd wereldwijd goed ontvangen en trok miljoenen bioscoopgangers aan.

 4. Beauty and the Beast (2017) – Een andere live-action remake, “Beauty and the Beast,” haalde hoge kijkcijfers. Het bracht het geliefde verhaal van Belle en het Beest tot leven met nieuwe visuele pracht en prachtige muziek.

 5. Zootopia (2016) – “Zootopia” is een originele Disney-animatiefilm die veel succes behaalde. Het verhaal over Judy Hopps, een konijnenpolitieagent, en Nick Wilde, een sluwe vos, raakte de juiste snaar bij het publiek.

 6. Moana (2016) – “Moana,” ook bekend als “Vaiana” in sommige landen, vertelt het epische verhaal van Moana, een Polynesisch meisje dat de oceaan trotseert om haar volk te redden. Het werd geprezen om zijn muziek en visuele pracht.

 7. Toy Story 4 (2019) – “Toy Story 4” bracht Woody, Buzz en de rest van de speelgoedbende terug voor een nieuw avontuur. De film werd goed ontvangen en voegde nieuwe personages toe aan de al geliefde cast.

 8. Ralph Breaks the Internet (2018) – Het vervolg op “Wreck-It Ralph,” “Ralph Breaks the Internet,” nam de personages Ralph en Vanellope mee naar het internet en zat boordevol verwijzingen naar de online cultuur.

 9. Big Hero 6 (2014) – “Big Hero 6” combineerde superheldenavontuur met hartverwarmende vriendschap. De film won zelfs een Academy Award voor Best Animated Feature.

 10. Tangled (2010) – Hoewel “Tangled” uit 2010 net buiten de afgelopen tien jaar valt, is het het vermelden waard vanwege zijn blijvende populariteit. Het gaf een frisse kijk op het sprookje van Rapunzel en werd geprezen om zijn humor en animatie.

Dit zijn enkele van de best bekeken Disney-films uit de afgelopen tien jaar. Disney blijft nieuwe en betoverende verhalen creëren die zowel jong als oud blijven aanspreken, en er zijn ongetwijfeld nog meer magische avonturen in de toekomst.

Gerelateerde posts
EntertainmentLifestyleTech

Threads beschikbaar in Nederland en zorgen bij X om nieuwe concurrent

LifestyleSparen & Investeren

Spaartips: manieren om je spaardoelen eens wel te behalen

DuurzaamheidLifestyleMode

Hoe onze generatie bijdraagt aan duurzaamheid en arbeidsrechten

EntertainmentLifestyleZelfontwikkeling

Tien inspirerende podcasts gericht op mentaal welzijn

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *