Entertainment

Netflix koopt militaire basis voor mega project: dit is wat we weten

netflix studios

Netflix koopt een legerbasis van circa 55 miljoen dollar en gaat hier voor meer dan 800 miljoen dollar een mega project starten. Het zal de nieuwe thuisbasis worden van Netflix met reusachtige productie studio’s en kantoren. Lees hier alles wat we weten over dit mega project!

Voormalig legerbasis in New Jersey als nieuw onderkomen

Netflix koopt een voormalige legerbasis in New Jersey om er een van de grootste productiefaciliteiten ter wereld te creëren.

Op woensdag stemde de Fort Monmouth Economic Revitalization Authority (FMERA) om een verkoopovereenkomst te sluiten met de streaming gigant om Fort Monmouth’s Mega Parcel te kopen voor $55 miljoen. FMERA is de overheidsinstelling die belast is met de herontwikkeling van Fort Monmouth, dat in 2011 door het Amerikaanse leger werd gesloten.

Netflix zei dat het meer dan 850 miljoen dollar zal investeren om een ultramoderne productiefaciliteit te bouwen – een met 12 geluidstafels, aanvullende productieruimtes en achterterreinen, vergelijkbaar in grootte en omvang met zijn studio’s in New Mexico – voor de productie van tv-series en films, waaronder originelen. De productie zal ook af en toe op locatie plaatsvinden op schilderachtige locaties in de staat.

“Dit wordt een belangrijk centraal punt voor ons en het wordt onze productiehub aan de oostkust”, aldus Rajiv Dalal, directeur content & studiozaken van Netflix.

De economische impact van Netflix

Netflix schat dat het de komende 20 jaar tussen $7,4 miljard en $8,9 miljard aan productiekosten en bouw van sets zal moeten uitgeven. De economie van New Jersey zal als direct gevolg hier ook flink van profiteren. New Jersey zal door Netflix in diezelfde periode tussen de 3,8 en 4,6 miljard dollar verdienen, zo schat het bedrijf.

Netflix schat dat het project tijdens het hoogtepunt van de bouw maar liefst 3.500 banen zal opleveren. Zodra de studio volledig operationeel is, schat Netflix dat de productie jaarlijks tussen 1.400 en 2.200 banen kan opleveren.

Daarnaast verwacht Netflix dat er een aanzienlijk domino-effect zal optreden, aangezien de productiehub kapitaalinvesteringen van de particuliere sector in aangrenzende industriële infrastructuur en bedrijven, waaronder postproductie en andere digitale faciliteiten en diensten, kan stimuleren.

New Jersey Gov. Phil Murphy noemde de investering transformerend en een pilaar in de inspanningen van de staat om een bloeiende industrie te creëren, zei hij in een persbericht dat na de goedkeuring werd uitgegeven. In totaal was New Jersey in 2021 de thuisbasis van 725 producties, waaronder 68 speelfilms en 132 televisieseries.

“Als gevolg van bijna een miljard dollar aan uitgaven voor filmproducties zal New Jersey zijn status als opkomende nationale leider in de televisie- en filmindustrie verder verstevigen,” zei Murphy.

Volgens de New Jersey Economic Development Authority blijkt uit het jaarverslag van de Film and Television Commission van de staat dat de film- en televisieproductie in New Jersey in 2021 alle vorige records heeft verbroken, waarbij de industrie meer dan een half miljard dollar in de staat heeft uitgegeven en meer dan 5.500 banen heeft gecreëerd.

netflix studio 3
Source: Netflix. Studio ontwerp Netflix Campus

Wanneer begint de bouw van de studio’s?

Er is nog een lange weg te gaan voordat de streaminggigant fysiek studio’s gaat bouwen in het oude fort. Netflix heeft een termijn van 36 maanden om zijn due diligence op de site af te ronden en lokale goedkeuringen te verkrijgen alvorens het pand te verkopen.

Tijdens deze periode hebben ontwikkelaars verschillende panden in het fort laten schieten. Tot tweemaal toe stelden ontwikkelaars plannen voor voor residentiële en commerciële ontwikkelingen op het 80 hectare grote perceel B, maar slaagden er niet in het terrein te verkopen.

Het “unieke” historische eigendom zal ruimtes openhouden voor het publiek. Het terrein is enorm groot en brengt vele uitdagingen met zich mee, waarvan niet de minste de vervallen gebouwen zijn die moeten worden afgebroken. Het megapark is het grootste dat FMERA te koop heeft aangeboden sinds het ruim tien jaar geleden begon met de herontwikkeling van het fort.

Het terrein, dat in juni openbaar werd aangeboden, bestaat uit verschillende herontwikkelingsgebieden en werd getaxeerd op 55,4 miljoen dollar.

Dalal zei dat Netflix het hele terrein zal bestemmen voor de productiefaciliteit. Er zijn gebieden in het perceel, zoals de paradegronden, die open ruimtes moeten blijven, zoals was vastgelegd in het hergebruiksplan van het fort, dat vlak voor de sluiting van het fort werd opgesteld. Dalal zei dat hun definitieve terreinontwerp waarschijnlijk verschillende ontwerpen zal doorlopen.

“We gaan ons best doen om monumenten, vlaggen en paradeplaatsen te behouden. Er komen wandelpaden. Het is echt een unieke plek,” zei hij.

Gerelateerde posts
EntertainmentLifestyleTech

Threads beschikbaar in Nederland en zorgen bij X om nieuwe concurrent

EntertainmentLifestyleZelfontwikkeling

Tien inspirerende podcasts gericht op mentaal welzijn

EntertainmentLifestyle

Tom Holland straalt van geluk sinds hij gestopt is met drinken

EntertainmentLifestyle

We hebben meer diversiteit in de media nodig

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *