EntertainmentLifestyleTech

Threads beschikbaar in Nederland en zorgen bij X om nieuwe concurrent

threads

Threads is eindelijk écht beschikbaar in Nederland. De app, die de concurrentie aangaat met het platform van Elon Musk, X, was al bijna een half jaar bruikbaar in de Verenigde Staten, maar Europeanen moesten geduldig wachten voordat ze de berichtendienst konden gebruiken. Het is vermeldenswaardig dat Threads zich onderscheidt door zich minder te richten op nieuws en politiek en zich meer te concentreren op het delen van korte teksten, waarbij mensen elkaar kunnen volgen en berichten kunnen liken.

Een opmerkelijke uitdaging waar Threads mee te maken heeft in Europa, is de toenemende aanwezigheid van complottheorieën en haatzaaiende content op sociale media, waaronder X. In een tijd waarin platforms zoals X worden overspoeld met dergelijke schadelijke inhoud, streeft Threads ernaar een veiligere en meer positieve omgeving te bieden. De app heeft maatregelen geïmplementeerd om complottheorieën en haatdragende taal te ontmoedigen en te voorkomen dat ze zich verspreiden, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer gemoedelijke online ervaring.

De vertraging in de lancering van Threads in de Europese Unie was gedeeltelijk te wijten aan de strengere regelgeving waaraan Instagram-moederbedrijf Meta moest voldoen. De EU heeft specifieke regels opgesteld om de macht van grote techbedrijven te reguleren. Threads heeft nu aan deze regels voldaan door toegang te bieden aan gebruikers zonder verplicht account, waardoor mensen vanuit de EU kunnen genieten van de dienst zonder belemmeringen. Alternatief kunnen gebruikers ervoor kiezen om hun Instagram-account te gebruiken om in te loggen.

Threads werd in juli gelanceerd in verschillende landen en trok binnen enkele dagen meer dan 100 miljoen gebruikers aan. Wereldwijd hebben nu ongeveer 140 miljoen mensen een account bij de dienst. Mark Zuckerberg, de CEO van Meta, gelooft in de groeipotentie van Threads en verwacht dat de app binnen enkele jaren een miljard leden kan hebben, ondanks de aanwezigheid van concurrent X.

Wat Threads betreft, verscheen de app op het toneel toen er veel tumult was rondom X. Velen maakten de overstap naar Threads, hoewel niet iedereen permanent bleef. In de loop der tijd zijn er echter tal van nieuwe functies toegevoegd, zoals zoekmogelijkheden, een webversie, de mogelijkheid om berichten te bewerken en eenvoudige accountwisseling, waardoor Threads een aantrekkelijke optie blijft voor gebruikers die op zoek zijn naar een gestroomlijnde en functionele berichtendienst.

Gerelateerde posts
LifestyleSparen & Investeren

Spaartips: manieren om je spaardoelen eens wel te behalen

DuurzaamheidLifestyleMode

Hoe onze generatie bijdraagt aan duurzaamheid en arbeidsrechten

EntertainmentLifestyleZelfontwikkeling

Tien inspirerende podcasts gericht op mentaal welzijn

Tech

Je digitale identiteit beschermen: de ultieme gids

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *