EntertainmentLifestyle

Wie is de hoofdactrice van Wednesday?

Wednesday is een echte kaskraker aan het woorden. De serie die op Netflix te zien is verbreekt record na record en is enorm populair bij een brede doelgroep. De spinoff van de Adams Family over Wednesday combineerd humor, duisternis en een goed verhaal. Jenna Ortega speelt Wednesday (de dochter van de Adams Family), zij is een veelzijdige actrice die opkomt in Hollywood.

Jenna Ortega


Jenna Ortega is geboren op 27 september 2002 in Coachella Valley, Californië. Ze heeft Mexicaanse roots, maar is opgegroeid in een kleine stad in Californië. Jenna begon haar loopbaan al op jonge leeftijd, op slechts vijf jaar oud, toen ze verschillende commercials speelde.

In de jaren daarna heeft Jenna in talloze films en tv-series gespeeld, waaronder Richie Rich, Jane the Virgin, Iron Man 3, Stuck in the Middle en meer. In 2022 maakt Jenna haar definitieve doorbraak met de hit-serie Wednesday. Jenna speelde de rol van Wednesday, een speurneus in een klein stadje. Ze kreeg veel lof voor haar prestatie en de serie wordt geprezen als een van de beste series van het jaar.

Naast haar acteerwerk heeft Jenna ook een sterk engagement getoond voor verschillende sociale initiatieven. Ze is een actieve stem voor sociale rechtvaardigheid en gelijke kansen voor iedereen. Ze heeft deelgenomen aan campagnes zoals de #FreeThePeople-campagne die mensen aanspoort om hun stem te laten horen en hun stem te gebruiken om verandering te bewerkstelligen.

Jenna is ook een uitgesproken feministe en heeft deelgenomen aan de #GirlPower-beweging. Ze is een volwaardig lid van de Girl Up-beweging die jonge meisjes wereldwijd aanmoedigt om hun dromen na te jagen en hun stem te laten horen.

Naast dat Jenna een succesvolle actrice is, is ze ook een fashionista. Ze heeft samengewerkt met verschillende grote modehuizen en heeft meerdere campagnes aangevoerd.

Om af te sluiten hier zijn drie fun-facts over Jenna Ortega:

  • Jenna is gepassioneerd over dansen en heeft veel lessen gevolgd.
  • Ze houdt van video games en speelt graag Mario Kart.
  • Jenna is een grote fan van Harry Potter en heeft alle boeken en films gezien.
Gerelateerde posts
EntertainmentLifestyleTech

Threads beschikbaar in Nederland en zorgen bij X om nieuwe concurrent

LifestyleSparen & Investeren

Spaartips: manieren om je spaardoelen eens wel te behalen

DuurzaamheidLifestyleMode

Hoe onze generatie bijdraagt aan duurzaamheid en arbeidsrechten

EntertainmentLifestyleZelfontwikkeling

Tien inspirerende podcasts gericht op mentaal welzijn

Altijd de nieuwste posts in jouw inbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *